Порошенко підписав закон про "єдине вікно" на митниці

360
0
SHARE

Як передає Цензор. НЕТ, про це йдеться в повідомленні прес-служби Глави держави. Законом вносяться зміни до Митного кодексу України та низки законів України в…
Як передає Цензор. НЕТ, про це йдеться в повідомленні прес-служби Глави держави.
Законом вносяться зміни до Митного кодексу України та низки законів України в частині спрощення нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.
« Я сприятиму як боротьбі з контрабандою, так і захисту сервісу суб’єктів господарювання », – прокоментував глава держави підписання Закону.
« Це прозоре і відкрите вікно для суб’єктів господарювання, відкрите для бізнесу, відкрите для інвестицій і точно покращить інвестиційний клімат у державі », – наголосив він.
Реалізація Закону дасть змогу повноцінно запровадити механізм « єдиного вікна » шляхом оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України, що прискорить процес проведення експортно-імпортних операцій та, відповідно, поліпшить інвестиційну привабливість і рейтингові показники України, такі як Doing Business та Індекс ефективності логістики.
Ухвалення Закону, зокрема забезпечить оптимізацію та спрощення процедур проведення державних видів контролю під час здійснення зовнішньоекономічних операцій; зменшить кількість контролюючих органів в пунктах пропуску через державний кордон України та в місцях митного оформлення товарів і транспортних засобів всередині країни; покращить експортний потенціал України; зменшить витрати суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що експортують товари з України; зменшить кількість дозвільних документів, які подаються при митному оформленні товарів та їх пропуску через митний кордон України; зменшить адміністративний тиск та фінансові витрати для бізнесу завдяки зменшенню кількості контролюючих органів, з якими взаємодіють суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності; зменшить ризик корупційних дій за рахунок впровадження безпаперової взаємодії між посадовими особами державних органів та суб’єктами господарювання.

Continue reading...