Пожежа на артксладах в Ічні: Онлайн-трансляція

294
0
SHARE

У Чернігівській області горять склади з боєприпасами. Перекрито дороги, повітряний простір, людей евакуюють. Однією з версій поки називають диверсію
Пожежа на складах сховище боєприпасів Міністерства оборони України у східній частині в Ічні Чернігівської області, 9 жовтня 2018 року. REUTERS/Vladyslav Musiienko/Pool REUTERS/Vladyslav Musiienko/Pool
На території шостого арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області вночі пролунав вибух на технічній території, виникла пожежа.
Територія 6-го арсеналу – 682,6 га, технічна територія – 402 га. Точну інформацію про обсяги та кількість боєприпасів Міноборони не повідомляють.
Одразу ж про надзвичайну ситуацію було повідомлено всі відповідні служби та органи місцевої влади. Було розпочато евакуацію жителів з 16-кілометрової зони можливого ураження. Це близько 40 населених пунктів. Нині евакуйовано 11 тис. жителів.
Над арсеналом у радіусі 20 км закрито повітряний простір, припинено також рух залізничного та автомобільного транспорту поблизу об’єкта.
Інтенсивність вибухів уранці становила 2-3 вибухи на секунду, нині це відбувається рідше. До ліквідації пожежі залучено понад 200 осіб та 60 одиниць техніки.
Уже відкрито кримінальну справу за статтею « Недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім військового положення.

Continue reading...