Полтавська «Ворскла» вперше в історії виграла матч групового етапу Ліги Європи

288
0
SHARE

Футболісти полтавської «Ворскли» на виїзді перемогли чемпіона Азербайджану «Карабах» у рамках третього туру групового етапу Ліги Європи УЄФА сезону-18/19. Звитяга у Баку стала першою для полтавчан в історії на рівні групового етапу єврокубкового турніру.
Футболісти полтавської «Ворскли» на виїзді перемогли чемпіона Азербайджану «Карабах» у рамках третього туру групового етапу Ліги Європи УЄФА сезону-18/19. Звитяга у Баку стала першою для полтавчан в історії на рівні групового етапу єврокубкового турніру.
Футбол. Чоловіки. Ліга Європи-18/19. Третій тур. Матч групи «E»
«Карабах» (Азербайджан) – «Ворскла» (Полтава, Україна) – 0:1 (0:0)
25 жовтня. Початок – 19:55. Баку. Стадіон «Олімпійський»
«Карабах»: Вагнер, Гара Гараєв, Максим Медведєв, Симеон Славчо (Філіп Озобіч 58), Інносент Емегара (Махір Мадатов 58), Маркос Мічел, Араз Абдуллаєв (Дзонь Деларж 69), Рашад Садихов, Абделла Зубір, Якуб Жежнічак, Вільд- Дональд Гурріа
Тренер – Гурбан Гурбанов
«Ворскла»: Богдан Шуст, Ігор Пердута, Наджиб Якубу (Ніколас Карека 46), Олександр Скляр, Владислав Кулач (Михайло Сергійчук 77), В’ячеслав Шарпар, Володимир Чеснаков, Вадим Сапай, Юрій Коломоєць, Ардін Даллку, Павло Ребенок
Тренер – Василь Сачко
Гол: Владислав Кулач 48
Попередження: Абделла Зубір 64 – Владислав Кулач 4, Ігор Пердута 41, Ардін Даллку 79, Михайло Сергійчук 87
Активніше поєдинок на арені в Баку розпочали господарі. Полтавці багато нервували на старті матчу й упродовж тривалого часу навіть не могли перейти центр поля. Особливо небезпечними була атаки азербайджанського гранда правим флангом, де не завжди встигали за своїми опонентами Сапай і Ребенок, пише football24.ua .
На щастя Ворскли, огріхи своїх партнерів по команді вчасно виправляв Володимир Чеснаков. Капітан «зелено-білих» спочатку в підкаті класно перервав передачу до центру штрафного майданчика на Емегару, а потім самовіддано кинувся під удар Медвєдєва.
Попереду ж у полтавців із креативом не клеїлося зовсім. Ближче до середини тайму вони зуміли сяк-так вирівняти гру, але регулярно втрачали м’яч, тільки-но перейшовши на половину поля суперника. Відхід Ворскли від власних воріт дав більше простору атакувальним гравцям Карабаха. Як наслідок, біля воріт полтавців регулярно почали виникати гольові ситуації.
На 20-й хвилині хтось із азербайджанців наважився на удар метрів із 20-ти після чергового провалу гостей на лівому фланзі оборони (значно вище воріт), а ще через 2 хвилини Мічел зряче бив головою після подачі з кутового, але м’яч пролетів над поперечиною воріт Шуста. Ворскла відповіла на 33-й хвилині першою по-справжньому осмисленою атакою, але Ребенок не зумів вдало подати з лівого флангу – Вагнер спокійно забрав м’яч у руки.

Continue reading...