В РПЦ назвали "політичним замовленням" угоду про співробітництво між Україною і Вселенським патріархатом

237
0
SHARE

В РПЦ назвали підписання Вселенським патріархом Варфоломієм угоду з президентом України Петром Порошенком політичним кроком, який лежить поза канонічного поля.
митрополит Іларіон Фото з відкритих джерел
В РПЦ назвали підписання Вселенським патріархом Варфоломієм угоди з президентом України Петром Порошенком про співпрацю між Україною і Вселенським патріархатом « політичним кроком, який лежить поза канонічним полем ». Про це заявив голова відділу зовнішніх церковних зв’язків МП, митрополит Волоколамський Іларіон, передає ТАСС.
« Останні кроки і рішення патріарха Варфоломія, включаючи підписання сьогоднішньої угоди, лежать поза канонічним полем, а перебувають виключно в політичній площині. Виконуючи замовлення з-за океану, спрямоване на послаблення і розчленування єдиної Російської церкви, патріарх Варфоломій поспішає виконати це замовлення, поки не змінилася політична кон’юнктура і поки владу в Україні має нинішній президент », – заявив він.
Новини за темою: Україна має право на автокефалію, як і балканські народи, – патріарх Варфоломій
За його словами, патріарх Константинопольський Варфоломій протиставив себе канонічному світовому православ’ю і « вже не може претендувати на роль вселенського координатора для інших православних церков ».

Continue reading...