Константинополь може позбавити РПЦ автокефалії: названа причина – 24 Канал

208
0
SHARE

Російська православна церква може бути позбавлена автокефалії, якщо не буде визнавати першість Вселенського патріархату, зокрема і його рішення про надання автокефалії Українській православній церкві. Новини Росії, Україна – Росія, Новини України, Новини політики, Релігія, РПЦ, Єдина помісна церква – Телеканал новин 24
Російська православна церква може бути позбавлена автокефалії, якщо не буде визнавати першість Вселенського патріархату, зокрема і його рішення про надання автокефалії Українській православній церкві.
Про це заявив представник Вселенського патріархату при Всесвітній раді церков архієпископ Тельміський Іов в інтерв’ю ВВС .
Так, відповідаючи на питання, чи може Константинополь скасувати Російську церкву (її автокефалію), особливо з огляду на розрив нею євхаристійного спілкування з Вселенським патріархатом через українське питання, священослужитель зауважив, що сподівається на повернення РПЦ до Константинополя.
Ми сподіваємося, що Православна церква Росії прийде до розуму і повернеться в єднання зі Вселенським престолом, бо Вселенський престол не бажає рвати з нею відносин. Але якщо така ситуація продовжуватиметься довгий час, звичайно, Вселенський престол буде змушений приймати певні рішення, щоб забезпечити єдність церкви, – зазначив архієпископ.
За його словами, Вселенський патріарх юридично має абсолютне право проголошувати автокефалію, бо це його привілей. Тому, якщо РПЦ має сумніви стосовно цього, вона повинна зректися власної автокефалії.

Continue reading...