Міжнародна спільнота закликала українську владу справедливо розслідувати вбивство Катерини Гандзюк

291
0
SHARE

Міжнародна спільнота продовжує реагувати на вбивство української активістки Катерини Гандзюк та вимагати справедливого розслідування, а також виступати із засудженням нападів на активістів громадянського суспільства. Зокрема…
Міжнародна спільнота продовжує реагувати на вбивство української активістки Катерини Гандзюк та вимагати справедливого розслідування, а також виступати із засудженням нападів на активістів громадянського суспільства.
Зокрема офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойєрт заявила, що напади на громадянських активістів в Україні мають припинитися.
« США висловлюють найглибші співчуття родині та друзям Катерини Гандзюк. Напади на громадянське суспільство України мають припинитися. Ті, хто відповідальний за замовлення і вчинення цієї жахливої атаки, повинні бути притягнуті до суду « , – написала вона в Twitter.
Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд висловила співчуття у зв’язку із смертю Катерини Гандзюк та закликала покарати вбивць.
« Вбивство української активістки Катерини Гандзюк, яка виступала проти корупції, є жахливою втратою. Наші молитви з її родичами та близькими. Відповідальні за цей злочин мають постати перед правосуддям », – зазначив Twitter.
Федеральний уряд Німеччини висловив стурбованість смертю української активістки Катерини Гандзюк та висловили співчуття її рідним.
« Справа повинна бути розслыдувана якомога швидше, а виконавці повинні бути притягнуті до відповідальності. Ми продовжуватимемо підтримувати ініціативи громадянського суспільства проти корупції як в Україні, так і в інших країнах », – йдеться в заяві МЗС Німеччини.
Голова МЗС Британії Джеремі Хант у свою чергу зазначив, що чекає на виконання президентом Петром Порошенком обіцянки про забезпечення правосуддя у справі нападу і смерті української активістки Катерини Гандзюк.

Continue reading...