Роботодавці скорочують тіньову зайнятість: підсумки дня

260
0
SHARE

Роботодавці скорочують тіньову зайнятість, Кабмін виділяє нові кошти на зарплати шахтарям і на закупівлю ліків
СУСПІЛЬСТВО
10 разів за минулу добу російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню. В результаті бойових дій один український військовослужбовець був поранений, повідомив прес-центр Операції об’єднаних сил.
644,6 тис. найманих осіб офіційно працевлаштовані в жовтні, що вдвічі більше, ніж у серпні цього року – роботодавці продовжують масово реєструвати найманих працівників після прийняття урядом розпорядження №649-р « Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення « . У вересні цього року роботодавці офіційно оформили працю майже 490 тис. осіб.
1835 незаконних рекламних засобів демонтовано в столиці протягом жовтня, в тому числі 959 одиниць демонтували самі їхні власники. До кінця року київська влада планує залишити не більше 4390 наземних рекламних засобів з близько 6 тисяч існуючих наразі.
18 нових фільмів вже випущено в Україні у 2018 році, ще 72 фільми знаходяться в процесі створення.
663,7 млн грн К абінет міністрів перерозподілив на забезпечення лікування ниркової недостатності методом гемодіалізу. Крім того, він направив 178 млн грн на забезпечення інсулінами хворих з діабетом. Всього Кабмін перерозподілив близько 1,5 млрд грн.
Близько 500 млн грн Кабінет міністрів направить на погашення заборгованості по заробітній платі перед працівниками державних шахт, повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
Зросли на 89% продажі автомобілів з електродвигунами в січні-жовтні в порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 4214 штук, повідомила асоціація « Укравтопром ». Задоволення попиту відбувалося в основному за рахунок імпорту машин, які були в експлуатації, частка яких у первинних реєстраціях склала 85%.
3086 грн на місяць середньостатистичний українець зараз витрачає на продукти. Такі дані наводить Державна служба статистики.
ЕКОНОМІКА
Зміцнив на 6 копійок до 27,9 гривень за долар національну валюту Національний банк на 8 листопада в порівнянні з попереднім банківським днем, 7 листопада.
Більшість скарг, отриманих Радою бізнес-омбудсмена в третьому кварталі 2018 року, стосуються дій податкових органів та прокуратури – відповідно 47,7% і 9% усієї кількості.

Continue reading...