Хакери викрали дані 257 тисяч акаунтів Facebook, постраждали українські користувачі – BBC

144
0
SHARE

У мережу витекла інформація 257 тисяч акаунтів Facebook, у 81 тисяч з них доступні навіть особисті повідомлення. Постраждали користувачі з України, Росії, РФ, Великобританії, США, Бразилії та низки інших країн.
Як повідомляє  » Русская служба BBC « , хакери стверджують, що всього у них є дані на 120 млн користувачів, і готові продати весь масив інформації усім охочим за 12 млн доларів.
Читайте також Експерти знайшли уразливість в Microsoft Word
Зазначається, що на початку вересня на англомовному форумі Blackhatworld, присвяченому пошуковій оптимізації, з’явився загадковий пост від нового користувача з ніком FBSaler.
« Ми продаємо персональну інформацію користувачів « Фейсбуку ». Наша база включає 120 мільйонів акаунтів, з можливістю вибірки по конкретним країнам. Вартість одного профайла становить 10 центів », – говорилося в повідомленні.
Користувач також надав посилання на сайт Fbserver, де в якості прикладу була викладена частина даних. Журналісти не знайшли підтвердження інформації про наявність у хакерів 120 млн акаунтів, проте на Fbserver дійсно потрапили персональні дані користувачів соцмережі.
На початку жовтня Fbserver припинив роботу, але двічі перезапускається на новому майданчику. Останнє « дзеркало » порталу носило назву Socialser21 і працювало до 29 жовтня. Зараз воно недоступне.
Як показав аналіз британської компанії Digital Shadows, проведений на прохання журналістів, на Socialser21 була опублікована інформація на 257 тисяч акаунтів. Найактивніше представлена Україна: 47 тисяч користувачів. Росію в якості країни проживання вказали 12 тисяч осіб. Всього на сайті майже 200 розділів по країнам, у вибірці є акаунти країн СНД, а також Великобританії, США та Бразилії.
Для приблизно третини всього масиву даних (81 тисяча профайлів) у відкритому доступі були викладені особисті повідомлення. Журналісти зв’язалися з п’ятьма громадянами РФ з Москви, Бєлгорода та Пермі, чия особиста переписка була доступна на Socialser21, і всі вони підтвердили її справжність.
Стверджується, що в особистих повідомленнях користувачів можна зустріти привітання зі святами, обговорення концерту Depeche Mode, скарги тещі на зради зятя, листування з шанувальниками, з’ясування відносин між двома закоханими і скарги на те, що « немає прогляду у життєвій рутині ».

Continue reading...