Кого отримали Шахтар і Динамо в плей-офф Ліги Європи: представлення суперників українських клубів

275
0
SHARE

Сьогодні відбулося жеребкування плей-офф Ліги Європи – раунду 1/16 фіналу, матчі якого відбудуться в лютому 2019 року. Динамо зіграє з колишньою командою Олега Блохіна, а Шахтар спробує перервати переможну ходу Айнтрахта.
Своїх наступних суперників у другому за престижністю турнірі Європи дізналися « Шахтар » і київське « Динамо ». Нагадаємо, що гірники зустрінуться з німецьким « Айнтрахтом » з міста Франфурт-на-Майні, а кияни протистоятимуть одному з грандів чемпіонату Греції – « Олімпіакосу » (Пірей).
Представлення суперників. « Айнтрахт »
У міжнародних змаганнях « Шахтар » і « Айнтрахт » вже зустрічалися. Сталося це в 1980 році в рамках 1/32 фіналу Кубка УЄФА – турніру-попередника нинішньої Ліги Європи. Тоді гірники, як і зараз, проводили перший матч вдома. У рідних стінах донеччани перемогли – 1:0 – завдяки голу Віталія Старухіна, а ось у другій грі « Айнтрахт » взяв переконливий реванш 3:0.
У плей-офф нинішньої Ліги Європи « Айнтрахт » потрапив як переможець групи Н, причому виграв на цій стадії шість матчів із шести. І це незважаючи на те, що в одному квартеті з німцями виступали такі титуловані і сильні клуби, як римський « Лаціо » і марсельський « Олімпік », а на додачу – кіпрський « Аполлон ». Німці, можна сказати, пройшли цю міцну групу на одному диханні – чого тільки варті домашні розгроми « Лаціо » з рахунком 4:1 і марсельців – 4:0.
Читайте також Шахтар і Динамо дізналися своїх суперників у плей-офф Ліги Європи
Найкращим бомбардиром « Айнтрахта » за підсумками групового турніру є 20-річний форвард збірної Сербії Лука Йович.

Continue reading...