Московський патріархат звільнив священиків на Дніпропетровщині за перехід до Помісної церкви

305
0
SHARE

У Дніпропетровській області в УПЦ МП звільнили священиків, які заявили про перехід у Православну церкву України
Московський патріархат заявив про звільнення священиків із села Рубанівського за перехід до Православної церкви України.
Про це повідомляється на сайті Дніпропетровської єпархії Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).
Керівник єпархії, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, видав наказ про звільнення з посад настоятеля та клірика Свято-Покровського храму протоієрея Василя Пишного, священика Володимира Дерев’янка і священика Павла Тепіна.
Священиків звинуватили в « ухиленні в розкол » та порушенні присяги священнослужителя. Їх позбавили права причастя.
Парафія Свято-Покровського храму у селі Рубанівському стала першою релігійною громадою УПЦ МП на Дніпропетровщині, яка оголосила про перехід у Православну церкву України. Загалом в Україні близько 40 парафій Московського патріархату перейшли до Помісної церкви.
Нагадаємо, 5 січня Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос, яким надав незалежний статус Православній Церкві України, про створення якої було оголошено на Об’єднавчому соборі 15 грудня 2018 року. За словами Вселенського патріарха Варфоломія, Константинопольський патріархат надаючи автокефалію, прийняв до себе мільйони вірних України як справжня церква-матір, на відміну від їхньої « мачухи ».

Continue reading...