Юраш: В ПЦУ спільноти матимуть можливість правити своєю мовою

277
0
SHARE

6 січня 2019 року під час спільної літургії Вселенський патріарх Варфоломій вручив митрополиту Київському та всієї України Епіфанію Томос про автокефалію Православної церкви України. Оскільки Україна є багатокультурною і багатомовною державою, літургію провели не лише українською. Ба більше, у перспективі громади зможуть обирати, якою мовою вони хотіли б слухати відправу. Андрій Юраш, автокефалія, Перші про головне. Коментарі, новини України, томос – останні новини на ZIK. UA
6 січня 2019 року під час спільної літургії Вселенський патріарх Варфоломій вручив митрополиту Київському та всієї України Епіфанію Томос про автокефалію Православної церкви України. Оскільки Україна є багатокультурною і багатомовною державою, літургію провели не лише українською. Ба більше, у перспективі громади зможуть обирати, якою мовою вони хотіли б слухати відправу.
Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK говорив директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш.
«Очевидно, що у помісній українській церкві головною богослужбовою мовою буде українська. Це підтверджує і загальна логіка ситуації, і ідентифікаційні пріоритети очільників церкви та духовенства.

Continue reading...