Як вплине Томос на майбутнє Православної церкви України: заява Епіфанія – 24 Канал

334
0
SHARE

Голова ПЦУ Епіфаній наголосив, що, отримавши Томос про автокефалію, правдива Українська православна церква увійшла до родини православних церков, щоправда, каже слід зробити ще багато спільної праці для зміцнення церкви. Також він зазначив, що її двері відчиненими для всіх і закликав усіх відкласти минулі протистояння, відчуження та ворожнечу. Новини України, Новини політики, Православна церква України, Епіфаній, Томос, Релігія – Телеканал новин 24
Голова ПЦУ Епіфаній наголосив, що, отримавши Томос про автокефалію, правдива Українська православна церква увійшла до родини православних церков, щоправда, каже слід зробити ще багато спільної праці для зміцнення церкви. Також він зазначив, що її двері відчиненими для всіх і закликав усіх відкласти минулі протистояння, відчуження та ворожнечу.
Таку заяву він зробив під час першого богослужіння після надання Україні Томосу про автокефалію ПЦУ. Сталося це у Софійському соборі Києва.
Як зауважив Епіфаній, правдива Українська православна церква увійшла до родини православних церков як автокефальна, рівна з усіма іншими.
6 січня відправленням спільної божественної літургії у кафедральному соборі святого Юрія Переможця на Фанарі ми засвідчили євхаристійну єдність зі вселенським православ’ям, тому двері нашої єдиної помісної православної церкви є відчиненими для всіх, хто бажає разом у ній служити Богові та її народові, – зазначив він.

Continue reading...