Скасуванням незаконного збагачення нардепи хочуть до виборів позакривати справи корупціонерів, – Бутусов

366
0
SHARE

Хоча низка депутатів запевняє, що стаття Кримінального кодексу про незаконне збагачення порушувала презумпцію невинуватості, журналіст Юрій Бутусов переконаний: рішення про її скасування є суто політичним. Мовляв, таким чином до виборів намагались закрити провадження проти корупціонерів. корупція, Юрій Бутусов, Борислав Розенблат, Павло Пинзеник, Перші про головне, новини України, незаконне збагачення, новини політики, презумпція невинуватості – останні новини на ZIK. UA
Хоча низка депутатів запевняє, що стаття Кримінального кодексу про незаконне збагачення порушувала презумпцію невинуватості, журналіст Юрій Бутусов переконаний: рішення про її скасування є суто політичним. Мовляв, таким чином до виборів намагались закрити провадження проти корупціонерів.
Про це йшлося у сюжеті проекту «Перші про головне» в ефірі телеканалу ZIK.
В антикорупційних органах заявили, що рішення про скасування статті Кримінального кодексу щодо незаконного збагачення – удар по інституціях. Натомість низка депутатів, які й просили у суддів розглянути цю норму, запевняють: вона зобов’язує їх доводити, що свої статки заробили чесно та порушує презумпцію невинуватості.
«Стаття про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, очевидно, порушує принцип презумпції невинуватості.

Continue reading...