"Замовлення з Москви": адвокат розповів про мотиви затримання окупантами Климента у Криму

253
0
SHARE

Захисник відзначає, що розрахунок був
Адвокат Микола Полозов розповів деталі затримання архієпископа Климента в окупованому Криму і назвав головні цілі, які переслідувала Москва.
Про це йдеться на його сторінці у Facebook.
Архієпископ Климент сьогодні, 3 березня, збирався виїхати на автобусі в Ростов-на-Дону, щоб побачитися там з українським політв’язнем Павлом Грибом, а також надати йому духовну підтримку, сповідувати і причастити.
Об 11:45 співробітники ППС зайшли в автобус, вивели звідти архієпископа і провели огляд його особистих речей. Там були підрясник, єпитрахиль, доручи – все необхідне для релігійних дій.
За п’ять хвилин з’явилась заява від невідомого « прихожанина », в якій архієпископа звинуватили у крадіжці всіх цих речей. « Співробітників поліції не збентежило те, що ці речі належать Клименту і він їх взяв зі своєї церкви », – відзначає Полозов.
Климента привезли до відділу поліції району « Центральний », де протягом майже 5 годин утримували. Практично відразу до нього приїхав адвокат Еміль Курбедінов, згодом – Полозов. Там у Климент пояснив, що всі ці предмети – його особисте майно, а звинувачення в крадіжці – абсурд.
« Оскільки ніяких протоколів щодо Климента не складали і він не був затриманий, ми з Емілем запропонували Архієпископу покинути відділ. У журналі записів Климент поставив позначку, що має претензії до співробітників поліції через утримання його понад 3 години », – йдеться у повідомленні.
Читайте такожАрхієпископ Климент збирався їхати до політв’язня Гриба, щоб його посповідати і причастити – адвокат
Коли Климент разом з адвокатами вже вийшов, на вулиці їх наздогнав заступник начальника поліції і повідомив, що є нова заява – про лайку архієпископа під час огляду.

Continue reading...