Омбудсмен Денісова у ООН зробила гучну заяву

292
0
SHARE

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова виступила на 40 сесії Ради ООН з прав людини. Під час сесії вона закликала скасувати статус тимчасово переміщеної особи, бо він є дискримінаційним. ООН, омбудсмен, новини України, Людмила Денісова, новини політики – останні новини на ZIK. UA
Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова виступила на 40 сесії Ради ООН з прав людини. Під час сесії вона закликала скасувати статус тимчасово переміщеної особи, бо він є дискримінаційним.
Про це йдеться на каналі Омбудсмена України.
«Окупація Російською Федерацією українського Криму і збройна агресія на Донбасі призвели до порушення прав людини, і в першу чергу права на життя: 10 тисяч загиблих; десятки тисяч поранених; 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб, які в результаті конфлікту змушені покинути житло, роботу, майно», – заявила Денісова.
Зокрема, вона розповіла, що через 5 контрольних пунктів пропуску в’їзду-виїзду на Донбасі щомісяця майже один мільйон громадян України виїжджає з окупованої території на підконтрольну українській владі територію і повертається назад.

Continue reading...