Чому Порошенко звільнив колишнього партнера Гладковського: названо кілька версій – 24 Канал

287
0
SHARE

У Порошенка було кілька причин для звільнення першого заступника секретаря РНБО Гладковського, якого підозрюють у корупції. Скандал вдарить по рейтингу Порошенка, особливо, якщо буде його продовження. Новини України, Новини політики, Президентські вибори 2019, Корупційні схеми в Укроборонпромі, Петро Порошенко, Інна Жолобович, РНБО – Телеканал новин 24
У Порошенка було кілька причин для звільнення першого заступника секретаря РНБО Гладковського, якого підозрюють у корупції. Скандал вдарить по рейтингу Порошенка, особливо, якщо буде його продовження.
Про це 24 каналу розповів голова Центру прикладних політичних досліджень « Пента » Володимир Фесенко.
З точки зору піару і політичних інтересів звільнення Гладковського – скидання баласту. Порошенко ампутував Гладковського, як заражений орган, – зазначає Фесенко.
Як пояснює політолог, в оточенні Порошенка зрозуміли, що патріотичний електорат дуже негативно сприйняв історію з корупцією в « Укроборонпромі ». Порошенку треба демонструвати радикальність дій – що він не пошкодує друга і колишнього партнера. Інакше звинувачення в бізнесі на крові битимуть по Порошенку. Звільнення Гладковського – спосіб самозбереження для Порошенка, нейтралізація ризиків і загроз у зв’язку з президентськими виборами.
По-друге, на думку експерта, скандал в « Укроборонпромі » плюс скасування Конституційним судом закону про покарання чиновників за незаконне збагачення викликали сильне невдоволення західних партнерів.

Continue reading...