Другий тур президентських виборів: У КВУ розповіли про порушення під час виборчого процесу

244
0
SHARE

У Комітеті виборців України розповіли про порушення під час виборчого процесу
Гендиректор « Комітету виборців України »112.ua
Другий тур президентських виборів в Україні пройшов без використання адмінресурсу та підкупу виборців. Про це в ефірі « 112 Україна » розповів генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель.
« За підсумками нашого спостереження вчора не було зафіксовано фактів використання адміністративного ресурсу і жодного факту підкупу виборців, тобто, традиційних каруселей, обміну фото з заповненим бюлетенем на конверти з грошима та ряд інших. Це два дуже позитивні моменти, і я думаю, що вони впливатимуть на позицію міжнародних спостерігачів, думаю, що ми отримаємо досить високу оцінку виборів у другому турі », – повідомив Кошель.
Новини за темою: Омбудсмен отримав 419 звернень про порушення виборчих прав громадян
Гендиректор КВУ зазначив, що кількість порушень у другому турі виборів значно менша, ніж в першому. За даними КВУ, більше 50% порушень пов’язані з роботою дільничних виборчих комісій.
« Але я хочу підкреслити, що це насамперед порушення, в яких йдеться не про злий намір, не про намір фальсифікувати, а про низький рівень компетентності, тому, що члени комісій часто не те, що не читали виборчого закону – просто не знали базових основ виборчого законодавства, через це часто ухвалювали рішення на свій розсуд », – розповів Кошель.

Continue reading...