Опубліковано військову доктрину Зеленського

184
0
SHARE

Українські ЗМІ опублікували військову доктрину майбутнього президента України Володимира Зеленського. У ній, крім усього іншого, обіцяні зарплати військовим на рівні країн НАТО.
Зеленський обіцяє військовим зарплати на рівні країн НАТО
Майбутній президент України Володимир Зеленський планує керувати силами оборони у відповідності зі стандартами НАТО. Про це йдеться у його військовій доктрині, яку передав НВ його радник з питань безпеки і оборони Іван Апаршин.
У доктрині прописано, що питання безпеки і оборони входять до сфери відповідальності президента, а об’єднане керівництво силами оборони буде здійснюватися за стандартами НАТО. Також Зеленський зобов’язується в короткі терміни перевести органи військового управління на натівські J, G, S – структури.
Посаду начальника Генштабу буде відокремлено від посади Головнокомандувача ЗСУ, Генштаб буде займатися плануванням оборони і стратегічним застосуванням армії, командування видів ЗСУ та окремих родів буде курирувати формування та підготовку військ, а об’єднаний оперативний штаб займеться застосуванням армії.

Continue reading...