Підписаний закон про мову, гривня різко подешевшала, дівчата зможуть вступати до військових ліцеї: підсумки дня

280
0
SHARE

Підписаний закон про мову, гривня різко подешевшала, дівчата зможуть вступати до військових ліцеї| СЬОГОДНІ
11 разів за минулу добу російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню. В результаті обстрілу один український військовослужбовець загинув, двоє були поранені, повідомив прес-центр Операції об’єднаних сил.
Президент України підписав закон про мову при цьому він наголосив на винятковій збалансованості закону « Про функціонування української мови як державної ».
Сім проектів постанов щододати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського розглянув регламентний комітет Верховної Ради і рекомендував парламенту голосувати по кожному з них. Загалом проектами пропонувалося провести інавгурацію в різні дати, починаючи з 17 травня і до кінця місяця.
311,4 тисяч безробітних було офіційно зареєстровано в квітні, що на 29,3 тисяч менше, ніж у березні. За даними Держстату, кількість вакансій становила 90,8 тисяч (березні 100 тисяч), а навантаження зареєстрованих безробітних на одну вакансію – 3,0 (в березні – 3,0).
Почати набір дівчат у військові ліцеї вже в 2019 році дозволив Кабінет міністрів.
Послабив на 21 копійку до 26,37 гривень за долар національну валюту Національний банк на 16 травня порівнянно з попереднім банківським днем, 15 травня.
З 1 серпня 2019 року ввів спеціальнемито Кабінет міністрів на товари з РФ, яке буде стягуватися незалежно від інших зборів. « Проектом постанови ми також встановлюємо з 1 квітня 2019 року на ввезення на митну територію України товарів, що походять з РФ, незалежно від інших видів мита, впровадження спеціального мита у відсотках від митної вартості товарів », – сказав перший віце-прем’єр Степан Кубів.

Continue reading...