Росія випробовує на Донбасі систему орбітального придушення – InformNapalm

255
0
SHARE

Російська Федерація випробовує на окупованій частині Донбасу новітню систему орбітального придушення “Тірада-2”, яку ще не…
КИЇВ. 1 травня. УНН. Російська Федерація випробовує на окупованій частині Донбасу новітню систему орбітального придушення “Тірада-2”, яку ще не поставили на офіційне озброєння російської армії. Про це повідомляє УНН із посиланням на розслідування InformNapalm.
“Наявність російської системи орбітального придушення „Тірада-2“ на Донбасі вказує не тільки на проведення випробувань новітніх російських систем РЕБ у бойових умовах проти української армії, але і на спроби Російської Федерації перешкодити отриманню сигналу стратегічним дроном США RQ-4B Global Hawk, який періодично проводить моніторинг вздовж лінії зіткнення”, — йдеться в розслідуванні.
Вперше інформація про присутність на окупованій РФ частині українського Донбасу сучасної системи орбітального придушення “Тірада-2” з’явилася 16 березня 2019 року у звіті СММ ОБСЄ.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новітні системи озброєння бойовиків зламали безпілотник СММ ОБСЄ
І це стало для волонтерів InformNapalm справжньою сенсацією, бо за даними відкритих джерел комплекс “Тірада-2” в 2019 році тільки планували поставити на озброєння в Центральний військовий округ Росії.

Continue reading...