Гордон записав інтерв'ю з колишнім ватажком бойовиків на Донбасі: Що це було?

285
0
SHARE

Скандал навколо інтерв’ю Гордона з Поклонською і Гіркіним – всі подробиці
З відкритих джерел
Український журналіст Дмитро Гордон 18 травня опублікував на своєму YouTube-каналі інтерв’ю з громадянином Росії, терористом Ігорем Гіркіним (Стрєлковим), який брав участь у процесі анексії Криму і командував бойовиками, котрі у квітні 2014 року захопили Слов’янськ.
Як результат – гостра реакція з боку громадськості, яка щогодини набуває дедалі більших обертів. Розповідаємо в подробицях, що сталося. І почнемо з деяких фактів з біографії співрозмовника Гордона. Ігор Гіркін (Стрєлков)
Ігор Гіркін (Стрєлков)Комсомольська правда
Справжнє прізвище – Ігор Всеволодович Гіркін, уродженець Москви (1970 рік).
Закінчив у 1992 році Московський державний історико-архівний інститут, але за спеціальністю не працював.
Гіркін брав участь у військових конфліктах у Придністров’ї та Боснії, а також у двох чеченських кампаніях.
З 1996 по 2013 рік був співробітником Федеральної служби безпеки (ФСБ), пише « Сноб ».
До 2014 року, як заявляли в СБУ, Гіркін неодноразово відвідував Україну. 26 лютого цього року він легально перетнув український кордон, прилетівши до Сімферополя, а в ніч проти 27 лютого сталося захоплення Верховної Ради АР Крим, яке стало початком анексії півострова.
За інформацією ЗМІ, він курирував перемовини самопроголошеного прем’єр-міністра Криму Сергія Аксьонова з російським керівництвом.
Сергій Аксьонов »РИА Новости »
У квітні 2014 року Гіркін перебрався на Донбас, де 12 числа того самого місяця під його керівництвом бойовики захопили Слов’янськ.
З травня по серпень називав себе « міністром оборони « ДНР ». У квітні 2014 року « подав у відставку » і повернувся до Росії.
В Україні Гіркіну висунуто підозри за низкою статей Кримінального кодексу (за тероризм, порушення суверенітету і територіальної цілісності України, тортури і вмисні вбивства).
Він також перебуває в міжнародномурозшуку і є одним із чотирьох підозрюваних у справі про катастрофу Boeing-777 рейсу МН17 на Донбасі в липні 2014 року. На борту повітряного судна перебували 298 осіб – усі вони загинули.
Інтерв’ю: Мітинг під офісом
Після появи інтерв’ю вчора ввечері біля офісу видання « Гордон », власником якого є Дмитро Гордон, відбулася акція протесту.
Мітинг під офісом видання « Гордон »LB.uaМітинг під офісом видання « Гордон »LB.uaМітинг під офісом видання « Гордон »LB.ua
Як повідомляв LB.ua з місця події, люди кинули в будівлю офісу кілька яєць, а на тротуарі перед приміщенням зробили написи і запалили фаєри.

Continue reading...