Коронавірус в Україні: спалахи захворювання сталися у 4 областях

290
0
SHARE

Пандемія коронавирусу в країні не слабшає.
Епідеміологічна ситуація в країні погіршується
В Україні зростає кількість нових заражених на коронавірус. Побоюючись погіршення епідеміологічний ситуації, влада попереджає про уповільнення виходу з карантину, а в регіонах підсилюють обмежувальні заходи. Детальніше про COVID-19 в Україні і світі 6 червня – в матеріалі РБК-Україна.
Важливо:
Статистика захворюваності в Україні
За добу в країні заразилися коронавірусом 550 осіб, померли 15 хворих, 440 одужали.
За весь час пандемії від COVID-19 в Україні померли 777 хворих, одужали 11812 з 26514 заражених.
Найбільша кількість нових інфікованих виявлено за добу у Чернівецькій (66), Львівській (65), Рівненській (52) областях та Києві (83). Жодного випадку хвороби не зафіксовано у Миколаївській та Херсонській областях областях.
Командування медичних сил ЗСУ повідомило про новий спалах хвороби серед солдатів. За добу у Збройних силах України зафіксували 14 нових випадків зараження, 7 військових госпіталізовано. Четверо перебувають у лазареті військової частини у Вінницькій області, двоє – у клінічному центрі Північного регіону, ще один – у клінічному центрі Західного регіону. У даний момент хворіють коронавірусом 142 військовослужбовця.
Загальна статистика по регіонах:
Адаптивний карантин в Україні
Ситуація у Києві і Волинській, Житомирській, Львівській, Рівненській, Чернівецькій областях не відповідає необхідним показникам захворюваності для чергового пом’якшення карантину, а Донецька і Луганська область не проходить по кількості тестувань на COVID-19. Про це заявив головний санітарний лікар України Олег Ляшко. Він упевнений, що комісії ТЕБіЧС у регіонах повинні заборонити ресторанам пом’якшувати обмеження. « У разі, якщо ці заклади будуть відкриватись – це буде порушення постанови про введення адаптивного карантину на території України », – вважає Ляшко.

Continue reading...