ЦВК дозволила українцям без прописки голосувати на виборах: деталі

306
0
SHARE

Центральна виборча комісія відкриває нову можливість реалізації виборчих прав громадян. Невдовзі право голосу зможуть реалізувати ще…
КИЇВ. 11 червня. УНН. Центральна виборча комісія відкриває нову можливість реалізації виборчих прав громадян. Невдовзі право голосу зможуть реалізувати ще понад мільйон виборців без зареєстрованого місця проживання, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби ЦВК.
Як повідомили у пресслужбі, Центральна виборча комісія своєю постановою затвердила Порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання.
Ця постанова Комісії набирає чинності з 1 липня 2020 року.
Затверджений Порядок встановлює процедуру визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання, згідно з частиною четвертою статті 8 Закону України « Про Державний реєстр виборців ».
Завдяки цьому можливість брати участь у голосуванні, в тому числі на місцевих виборах, отримали внутрішньо переміщені особи, трудові мігранти, інші виборці, які з певних причин вимушені проживати не за місцем своєї реєстрації.
Водночас чимала кількість громадян України (понад 1 млн осіб) і надалі не мала можливості реалізувати своє право голосу. Йдеться про виборців, які не мають зареєстрованого місця проживання. До цієї категорії виборців відносяться й особи, яким на момент голосування тільки виповнилося 18 років, а отже вони набули право голосу, але з певних причин не мали можливості зареєструватися за місцем проживання.

Continue reading...