Київ і область посилили карантин: що заборонено

283
0
SHARE

Влада обмежила час проведення масових заходів і роботи розважальних закладів. А Кабмін ввів штрафи за відсутність масок.
Влада обмежила час проведення масових заходів і роботи розважальних закладів. А Кабмін ввів штрафи за відсутність масок.
У Києві посилили карантин відповідно до постанови уряду, заявив мер Києва Віталій Кличко. Київська область ввела додаткові протиепідемічні заходи з кінця минулого тижня. У МОЗ раніше говорили, що головні санітарні лікарі ще 12 областей мають намір ініціювати посилення карантинних заходів.
Поки що йдеться про обмеження часу проведення масових заходів і роботи розважальних закладів. Однак міністр охорони здоров’я Максим Степанов і прем’єр-міністр Денис Шмигаль раніше говорили про можливість обмеження роботи транспорту, як це було на початку карантину. Корреспондент.net розповідає подробиці.
Карантин у Києві та Київській області
У Києві обмежили час роботи закладів громадського харчування, розважальних закладів, час проведення масових культурних, розважальних, спортивних та рекламних заходів – до 22:00.
« Обмеження вимушені і спрямовані на стримування поширення хвороби », – заявив мер міста Віталій Кличко на брифінгу 1 липня.
За минулу добу в Києві зареєстрований 101 новий хворий на COVID-19, всього за час пандемії в столиці захворіли понад п’ять тисяч осіб. В області до цього часу зареєстровано 2,5 тисячі хворих.
В останні два тижні статистика показувала постійне збільшення добового приросту хворих на COVID-19 (за винятком вихідних днів). Також зросла кількість людей, яких госпіталізують з важким перебігом хвороби, і кількість хворих на пневмонію – удвічі.
Раніше регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні прийняла рішення ввести в Київській області додаткові протиепідемічні заходи з 26 червня:
не більше десяти осіб в приміщеннях, де проводяться заходи (культурні, розважальні, спортивні, соціальні, релігійні, рекламні), зі збереженням необхідності дотримання всіх епідеміологічних правил;
час роботи закладів громадського харчування та установ розважальної діяльності скорочується до 22 години.

Continue reading...