ЗСУ потужно вдарили по ворогу в Харківській і Херсонській областях, – Генштаб

88
0
SHARE

Збройні сили України відбили штурм російських окупантів на кількох напрямках. Водночас наші воїни знищили багато живої сили та техніки ворога у Харківській і Херсонській областях.
На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях.
Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору Білорусі.
На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати окремі підрозділи збройних сил РФ у прикордонних районах Брянської і Курської областей. Ворог здійснював обстріли з мінометів та ствольної артилерії районів населених пунктів Пушкарі, Хрінівка, Сеньківка Чернігівської області та Суходіл, Нова Слобода й Нововасилівка Сумської області.
На Слобожанському напрямку противник веде бойові дії з метою недопущення втрати контролю над зайнятими рубежами та логістичними маршрутами у Харківській області. Намагається знайти слабкі місця у обороні наших військ та покращити тактичне положення.
На Харківському напрямку здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Уди, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Питомник, Великі Проходи, Старий Салтів, Петрівка, Перемога, Дементіївка, Пришиб.
Завдав авіаційні удари в районах населених пунктів Шестакове, Байрак, Руські Тишки та Веселе.
На Слов’янському напрямку здійснював вогневе ураження військової та цивільної інфраструктури з використанням танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Долина, Краснопілля, Бражківка, Дібрівне.
На Донецькому напрямку ворог основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Continue reading...