Швидко не закінчиться. Прогнози фіналу війни

101
0
SHARE

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, що є всі підстави для продовження війни у ​​2023 році.
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, що є всі підстави для продовження війни у ​​2023 році.
Збройні сили України планують звільнити більшу частину тимчасово окупованої Херсонської області, включаючи Херсон та Нову Каховку, до кінця 2022 року, повідомляє CNN із посиланням на чиновників США та України. Але на цьому війна не закінчиться, більше того, може, не закінчиться вона навіть зі звільненням Херсона.

Цілі ЗСУ
За словами українських чиновників, з якими поспілкувалася CNN, мета ЗСУ полягає у тому, щоб звільнити як мінімум усю територію на північ чи захід від річки Дніпро у Херсонській області. Українські сили мають намір повернути не лише Херсон, а й Нову Каховку, де розташовані гідроелектростанції та канал, який постачає до Криму воду.
Чиновники США повідомляють, що мета України щодо повернення Херсона до кінця 2022 року амбітна, але досяжна, якщо ЗСУ продовжать досягати успіхів у своїх поточних операціях.

Що далі?
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Михайло Забродський у спільній статті для Укрінформу зазначили, що у 2023 році війна продовжиться і ключовою метою ЗСУ може стати звільнення Криму.
« Припустимо, ЗС України досягли повного успіху в кампанії 2023 року і заволоділи півостровом Крим.

Continue reading...