Зима пришвидшує рішення Путіна, він знає, що загнаний у кут – CNN

80
0
SHARE

Годинник Путіна цокає все голосніше, в той час як диктатор вже у поганому становищі та змушений робити щось, щоб уникнути провалу. Про це пише видання CNN у своєму аналітичному матеріалі
Для президента Росії Володимира Путіна час спливає і він це знає. Тим часом його пафос продовжується, коли він оголосив про анексію українських територій у п’ятницю.
Він квапиться заявити про перемогу, закріпити мізерні здобутки та вимагати миру, ведучи небезпечну політичну гру, попри салюти у Москві. Про це пише кореспондент CNN Нік Робертсон.
Путін щосили намагається це приховати, але свою війну в Україні він програє. Завіса. Це бачить й Андрій Кортунов, який очолює підтримувану Кремлем Російську раду з міжнародних справ у Москві.
Нещодавня мобілізація Путіна до 300 тис. солдатів не зможе компенсувати його втрат на полі бою найближчим часом. На додачу він отримає негативні наслідки вдома, в результаті чого утвориться небезпечна для нього політична ситуація.
Згідно з офіційними даними ЄС, Грузії та Казахстану, близько 220 тис. росіян втекли через їхні кордони після оголошення “часткової мобілізації”. Незалежні російські ЗМІ, оцінюють цю “втечу” більшими цифрами. Вони кажуть, що після оголошення мобілізації з Росії втекли до 261 тис. росіян.
Годинник для Путіна голосно цокає, бо він стоїть спиною до стіни (his back is against the wall). Англійська ідіома back against the wall означає ситуацію, коли людина опиняється у поганому становищі та змушена робити щось, щоб уникнути провалу.
Кортунов каже, що не знає, що відбувається в Кремлі, але він розуміє суспільні настрої щодо величезних витрат і втрат людей під час війни.
Логічний варіант для Путіна, каже Кортунов, — оголосити про перемогу та вийти на своїх умовах. Але для цього йому потрібні значні досягнення на місцях. За його словами, повинно бути щось, що можна представити публіці як перемогу.
Саме такою логікою, схоже, керується Путін, затверджуючи фіктивні референдуми в Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях України та “проголошуючи” їх “частиною Росії”.

Continue reading...