"Путін в люті". Вибухи на Кримському мосту: що відомо і чого очікувати

99
0
SHARE

На Кримському мосту – вибух і пожежа. Що це означає для Путіна і ЗСУ. війна, кримський міст
Кримський міст вибухнув і втратив « боєздатність ». На окупованому півострові – паніка та величезні черги. Окрім суспільного колапсу підірваний Кримський міст помітно ускладнить логістику постачань російським військовим, які намагаються втримати контрнаступ Збройних сил України.
Що відомо про вибух на Кримському мосту і чому це настільки важливо, – в короткому огляді LIGA.net.
ЩО СТАЛОСЯ. 8 жовтня зранку соцмережами почали поширюватися численні фотографії та відео пожежі на Кримському мосту, який був побудований окупантами у 2018-2019 роках для сполучення між Росією та окупованим півостровом.
За інформацією російських окупантів, на Кримському мосту стався « підрив вантажного автомобіля ». Це спричинило спалах семи паливних цистерн вантажного поїзда, який прямував по залізничній частині мосту. На кадрах видно, що кілька секцій автомобільної дороги обвалились у воду.
В російських telegram-каналах з’явились відео з нібито вантажівкою, яка вибухнула. Вантажівка нібито виїхала з Краснодара, а при перевірці перед мостом російські правоохоронці не знайшли в ній нічого підозрілого.
Українська влада офіційно не коментувала інцидент на Кримському мосту. « Роль СБУ чи будь-якого державного органу України у « бавовні » будемо коментувати після нашої остаточної перемоги », – повідомив LIGA.net речник СБУ Артем Дехтяренко.
Водночас СБУ опублікувала фото обваленого прольоту Кримського мосту та перефразовану цитату з вірша Тараса Шевченка.

Continue reading...