Воєнний стан і мобілізацію продовжать – як це вплине на наше життя

66
0
SHARE

В парламенті зареєстровано два законопроєкти, згідно з якими ще на 90 днів мають бути продовженими воєнний стан і мобілізація. Депутати прогнозують прийняття цих законів найближчими днями.
В парламенті зареєстровано два законопроєкти, згідно з якими ще на 90 днів мають бути продовженими воєнний стан і мобілізація. Депутати прогнозують прийняття цих законів найближчими днями.
Плюс 90 днів
Воєнна агресія російської армії досі не вщухає на території України, а термін дії воєнного  стану і загальної мобілізації незабаром, 21 листопада, спливає. Тому 8 листопада президент України Володимир Зеленський подавдо Верховної Ради два законопроєкти:
– №8189 « Про затвердження Указу Президента України « Про продовження строку дії воєнного стану в Україні ». Він передбачає, що строк дії воєнного стану в Україні буде продовженоз 5 години 30 хвилин 21 листопада 2022 року строком на 90 діб;
– №8190 « Про затвердження Указу Президента України « Про продовження строку проведення загальної мобілізації ». Згідно з ним,строк проведення загальної мобілізації також має продовжитися з 21 листопада 2022 року на 90 діб.  
Тобто, терміни дії воєнного стану і загальної мобілізації будуть продовжені з 21 листопада на 90 днів – до 19 лютого 2023 року. Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк, в парламенті ухвалити їх планують на найближчому пленарному засіданні.
Нагадаємо, після того, як вранці 24 лютого Росія розпочала війну проти нашої країни,  президент підписав Указ №64/2022, яким в Україні запроваджено воєнний стан з 24 лютого строком на 30 діб. Згодом його ще чотири рази було продовжено: до 25 квітня, до 25 травня, до 23 серпня і до 21 листопада. Також була оголошена загальна мобілізація, яку теж продовжували, як і воєнний стан.
Кого можуть мобілізувати, а кого – ні
Загальній мобілізації підлягають усі громадяни України, переважно чоловіки, віком від 18 до 60 років, які придатні до військової служби і можуть виконувати військовий обов’язок. У в’язку з тим, що мобілізація найближчим часом буде продовжена ще на три місяці, багатьох українців цікавить, кого саме найближчим часом можуть призвати до Збройних Сил.

Continue reading...