Іран хоче обговорити з Києвом "непорозуміння" щодо дронів – DW – 22.11.2022

76
0
SHARE

272-й день війни, яку Росія розв’язала проти України. Російські сили завдають ударів по українській цивільній, промисловій та військовій інфраструктурі. DW розповідає про події вівторка, 22 листопада.
24 лютого Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. Читайте новини та статті про війну РФ проти України, зокрема хроніку подій 21 листопада.
DW розповідає про події вівторка, 22 листопада (час київський).
++13.19++
Один соціальний працівник загинув, ще дві жінки отримали поранення внаслідок російського обстрілу пункту видачі гуманітарної допомоги у школі міста Оріхів Запорізької області. « Жертв могло бути значно більше, але їм вдалося запобігти завдяки правильній організації роботи з видачі допомоги, уникаючи створення черг та скупчень людей, та наявності поряд обладнаних укриттів », – написав у Telegram голова Запорізької ОВА Олександр Старух. РФ не запросили на Мюнхенську конференцію з безпеки 
++13.00++
Російських офіційних осіб не запросили на щорічну Мюнхенську конференцію з безпеки, яка відбудеться в лютому 2023 року, заявив керівник форуму – німецький дипломат і колишній радник ексканцлерки ФРН Анґели Меркель (Angela Merkel) Крістоф Гойсґен (Christoph Heusgen).
« Ми не надамо їм платформу для їхньої пропаганди. Ми хочемо обговорювати майбутнє Росії з лідерами російської опозиції та вигнанцями – ЇХНІ голоси мають бути почуті та посилені », – написав Гойсґен у Twitter.
Читайте також: Ексрадник Меркель: Німеччина не має виключати членства України в НАТОМЗС викликає угорської посла через шарф Орбана із « Великою Угорщиною »
++12.40++
Київ викликає угорського посла через шарф прем’єр-міністра Віктора Орбана із зображенням карти « Великої Угорщини », на якій включено частину земель Румунії та України. « До МЗС України буде запрошений угорський посол, до відома якого буде доведено неприйнятність вчинку Віктора Орбана. Очікуємо на офіційні вибачення угорської сторони та спростування зазіхань на територіальну цілісність України », – написав речник українського МЗС Олег Ніколенко у Facebook.
Він зазначив, що пропагування в Угорщині ідей ревізіонізму не сприяє розвитку українсько-угорських відносин та не відповідає принципам європейської політики.
++12.33++
Країнам НАТО, у яких є спільний кордон з Україною, потрібно думати про додаткову протиповітряну оборону (ППО). Про це заявив міністр закордонних справ країни Едгар Рінкевич, передає Delfi. Говорячи про нещодавній інцидент, коли на території Польщі поблизу з Україною ракета вбила двох людей, Рінкевич зазначив, що це ще одне підтвердження того, що країнам НАТО слід замислитися про додаткову оборону неба.В Ірані заявили про консультації з Україною щодо дронів
++12.15++
Постійне представництво Ірану при Організації Об’єднаних Націй (ООН) заявило про взаємодію з Україною для « усунення непорозуміння » щодо початку масового виробництва безпілотників в Росії, про яке раніше повідомила американська газета The Washington Post. « Було зроблено важливі кроки у спільному діалозі між іранськими та українськими експертами у сфері оборони, і ця взаємодія продовжиться, щоб усувати будь-які непорозуміння з цього приводу », – наводить слова постпредставництва інформаційне агентство Ісламської Республіки (ІRNA).

Continue reading...