Байден – Зеленському: Україна ніколи не залишиться наодинці – DW – 22.12.2022

83
0
SHARE

США підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно, а єдність союзників є непохитною, запевнив Джо Байден під час брифінгу з Володимиром Зеленським у Білому домі.
Президент США Джо Байден під час спільного брифінгу зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським у Білому домі у середу, 21 грудня, пообіцяв, що його країна підтримуватиме Україну у війні « стільки, скільки буде потрібно ». Адже президент РФ Володимир Путін, за словами Байдена, « не має наміру припиняти цю жорстоку війну ». »Ми всі знаємо, що поставлено на карту »
Україна « ніколи не залишиться наодинці » у цій війні, запевнив Зеленського глава Білого дому. « Боротьба України є частиною чогось набагато більшого », – висловив переконання Байден.
Він також запевнив, що що він « зовсім не турбується » щодо збереження міжнародної коаліції на підтримку України, і що він ніколи не бачив НАТО або Європейський Союз більш згуртованими, ніж тепер. « Ми всі знаємо, що тут поставлено на карту, а наші європейські партнери – тим паче. Йдеться про те, що ми ніколи не бачили великого вторгнення в європейську країну з часів Другої світової війни. І вони не бачать жодних ознак того, що Путін має намір щось зробити, щоб це змінити, якщо тільки ми не будемо чинити опір. А ми допомагаємо чинити опір українцям. Ми всі знаємо, що поставлено на карту. Сама ідея суверенітету, Статут ООН », – сказав президент США.Про військову допомогу
Під час брифінгу Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 1,85 мільярда доларів, включаючи ЗРК Patriot. « Знадобиться деякий час, щоб завершити необхідну підготовку для роботи з системою, але ракети Patriot будуть найважливішим активом для оборони України », – сказав Байден. Окрім того, пакет допомоги, за словами американського лідера, охоплює як безпосередню передачу необхідного Україні обладнання, так і контракти на постачання боєприпасів, які Україні знадобляться в майбутні місяці для її артилерії, танків, ракетних установок.

Continue reading...