Війна: оперативна інформація на вечір 05 грудня

91
0
SHARE

Під масований ракетний удар зокрема потрапили енергооб’єкти у Київській, Вінницькій та Одеській областях; росіяни продовжують вчиняти протиправні дії стосовно ц.
Під масований ракетний удар зокрема потрапили енергооб’єкти у Київській, Вінницькій та Одеській областях; росіяни продовжують вчиняти протиправні дії стосовно цивільних на окупованих територіях.
Про це в Генштабі ЗСУ розповіли в своїй оперативній інформації станом на 18.00 05.12.2022 (триває 285 доба російського широкомасштабного вторгнення).Масований ракетний удар
Протягом поточної доби, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни російські окупанти завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі на всій території України. Зокрема під удар потрапили енергооб’єкти у Київській, Вінницькій та Одеській областях.
За попередньою інформацією, понад 60, з більш як 70 ракет, що противник сьогодні випустив по території України, збито силами і засобами ППО Сил оборони. Інформація уточнюється.Російський терор вздовж лінії зіткнення
Крім того, окупанти не припиняють обстрілювати позиції українських військ та населені пункти вздовж лінії зіткнення. Активно застосовують авіацію на Донеччині.
На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. З метою підтримання військ у готовності до застосування, до 12 грудня продовжено термін перевірки бойової готовності збройних сил республіки білорусь.
На Сіверському напрямку ворог здійснив обстріли з мінометів та ствольної артилерії по населених пунктах Бунякине, Олександрівка, Локня та Юнаківка Сумської області.
На Слобожанському напрямку противник продовжує утримувати свої війська в прикордонних районах Бєлгородської області. Ворожих обстрілів з мінометів і ствольної артилерії зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Красне, Мороховець, Бугруватка, Гатище, Бочкове, Мала Вовча, Чугунівка, Бологівка та Дворічна Харківської області.
На Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Здійснив обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії по районах населених пунктів Вишневе, Лиман Перший, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне Харківської області; Новоселівське і Стельмахівка Луганської та Площанка, Червонопопівка, Терни, Макіївка і Ведмеже на Донеччині.

Continue reading...