ЗСУ та окупанти активізувалися: де найгарячіше на Донбасі

77
0
SHARE

Аналітики звертають увагу на активізацію наступу ЗСУ у районі Сватове – Кремінна та ротацію під Бахмутом
На Донеччині, як і раніше, дуже неспокійно. З одного боку, російські загарбники посилюють тиск і намагаються просунутися на Бахмутському та Авдіївському напрямках. З іншого боку, ЗСУ посилюють свій контрнаступ у районі Сватове – Кремінна. Як передає видання « Коментарі », про це повідомляється в оновленому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).
Війна в Україні. Фото: Getty Images
Зазначається, що українські та російські джерела повідомляють, що ЗСУ 2 грудня здійснили локальні прориви на південний захід та північний захід від Кремінної. Відомий російський блогер стверджував, що українські сили незначно просунулися в лісах на південь від Кремінної та досягли околиць Червонопопівки (приблизно за 10 км на північний захід від Кремінної). « Воїнкор » додав, що ЗСУ активізували контрнаступ по всій лінії фронту та в районі траси Сватово – Кремінна.
Глава Луганської ОВ Сергій Гайдай розпливчасто зазначив, що українські військові знаходяться « дуже близько » до Кремінної, і заявив, що ЗСУ « побували » на Кремінській підстанції в районі населеного пункту. Чиновник додав, що на лінії фронту Сватово – Кремінна нарешті змінюється погода, зазначивши, що незабаром Сили оборони України зможуть покращити свої маневри, оскільки бруд у цьому районі повністю замерзає.

Continue reading...