Кількість жертв ранкового обстрілу Херсона зросла до 10 – DW – 24.12.2022

146
0
SHARE

Внаслідок обстрілу Херсона ще 55 людей зазнали поранень. З них 18 – у важкому стані, повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич. Новини дня.
Війна Росії проти України – новини суботи, 24 грудня.
++18:50++
Кількість загиблих внаслідок ранкового обстрілу центру Херсона військами РФ зросла до 10. Ще 55 людей зазнали поранень. З них 18 – у важкому стані. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.
++18:20++
« Укрзалізниця » найближчими днями отримає від німецької залізниці (Deutsche Bahn) 63 генератори для ремонтних майстерень і вокзалів. 23 грудня їх відправили з Ганновера до Києва. Ще 325 генераторів відправлять у січні.
++17:45++
Іран наразі відмовляється постачати Росії балістичні ракети через те, що це може спровокувати посилення санкційного тиску на Тегеран, заявив керівник Головного управління розвідки (ГУР) міністерства оборони України Кирило Буданов.
« Іран не поспішає це робити зі зрозумілих причин, тому що як тільки Росія випустить перші ракети, санкційний тиск на Іран посилиться », – сказав він в інтерв’ю The New York Times.
За його словами, щоб переконати Тегеран зважитися на цей крок, РФ запропонувала « ноу-хау » для військової промисловості країни. Однак наразі відомо лише про домовленості між країнами про постачання 1700 дронів Shahed, які Росія використовує для ударів по Україні.
Буданов зауважив, що безпілотники надходять до РФ партіями. Наразі вона вже випустила по Україні близько 540 дронів, більшість з них українська армія збиває. Водночас, керівник розвідки зазначив, що ці апарати доволі дешеві – вартість виробництва одного становить близько семи тисяч доларів, хоча й невідомо за яку суму Тегеран продає їх Москві.
++17:10++
Наразі прикордонна служба не фіксує переміщення техніки чи військових на прикордонній з Україною території Білорусі. Про це у ефірі національного телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко.  
« На даний момент, на щастя, ситуація по кордону з Білоруссю залишається повністю контрольованою. Ми не відмічаємо якогось переміщення техніки або військовослужбовців по той бік кордону. Звісно що, Білорусь, як раніше зазначалось і так триває певний час, посилила свій кордон з нашою країною. Вони про це неодноразово наголошували. Вони начебто вбачають якусь загрозу з нашого боку. І ті підрозділи, які були кинуті на посилення кордону, залишаються, не змінюється ні їхня кількість, ні характер їхніх дій », – сказав він.
За словами Демченка, увага України прикута вглиб території Білорусі, коли там відбуваються спільні навчання російських і білоруських підрозділів чи раптові перевірки боєготовності білоруського війська.
Окрім того, Демченко зазначив, що останнім часом Україна фіксує те, що Білорусь постійно нагнітає ситуацію, аби змусити Україну тримати на цьому напрямку значну кількість військових. Водночас Україна не виключає можливості нового наступу з боку Білорусі, зазначив він.
++16:25++
До України прибули 25 генераторів, наданих урядом Японії. Їх планують використовувати для забезпечення опаленням та водою у сильні морози, повідомило у Twitter посольство Японії в Україні.
« Японія продовжить співпрацювати з міжнародним співтовариством, включаючи країни G7, щоб надавати допомогу, яка є найбільш необхідною народу України », – наголосили в дипломатичному представництві.
++15:40++
У суботу, 24 грудня, у Києві родичі українців, які перебувають у російському полоні, зібралися на чергову акцію на підтримку своїх близьких. На Майдані Незалежності родичі як військовополонених, так і цивільних, захоплених військами РФ, зверталися до Офісу президента з проханням провести обмін у форматі « всіх на всіх », повідомляє кореспондентка DW. « Ми хочемо політичного вирішення цієї проблеми. Ми хочемо, щоб було ухвалене політичне рішення для обміну всіх на всіх », – розповіла донька одного з військовополонених.
Водночас на Софійській площі у Києві зібралися родичі полонених військових з полку « Азов ». Таким чином вони намагалися привернути увагу до того, що серед військових, які повернулися додому у рамках останніх обмінів полоненими, було мало захоплених бійців полку.
« Ми вважаємо, що російська армія спеціально не хоче обмінювати саме « азовців », тому що вбачає в них найбільшу для себе небезпеку », – розповіла подруга полоненого військового.
За її словами, цією акцією родичі полонених хотіли не лише вкотре озвучити вимогу про звільнення полонених, а й показати, що про військових, захоплених Росією, не забувають. А також – закликати міжнародні організації, зокрема, Міжнародний комітет Червоного Хреста, забезпечити полоненим гідні умови утримання і продовжувати працювати над їхнім звільненням.

Continue reading...