Росія витрачає боєприпаси в Україні швидше, ніж може їх виробляти — розвідка США

116
0
SHARE

Путін був здивований низькою ефективністю своїх військових, але його політичні цілі у війні не змінилися, вважає директор розвідки США.
Російські війська в Україні витрачають боєприпаси швидше, ніж оборонна промисловість РФ може їх виробляти. Про це заявила директор Національної розвідки США Авріл Хейнс, повідомляє NBC News.
Росія використовує боєприпаси досить швидко, що змушує Москву звертатися за допомогою до інших країн, включаючи Північну Корею, зазначає Хейнс.
«Я не думаю, що можу назвати точні цифри на цьому форумі. Але досить швидко. Я маю на увазі, що це справді надзвичайно швидко. І на нашу думку, вони не здатні самостійно виробляти те, що вони витрачають на цьому етапі. Тож це буде виклик», – сказала Хейнс.
Минулого місяця Пентагон заявив, що Росія випускає 20 тисяч артилерійських снарядів на день, навіть попри те, що вона зазнала низки невдач на полі бою. Повторюючи попередні заяви представників адміністрації президента США Джо Байдена, Хейнс зазначила, що Росія використовує високоточні боєприпаси навіть швидше, ніж звичайні боєприпаси.
Адміністрація Байдена раніше повідомляла, що РФ звернулася до Північної Кореї, щоб забезпечити більші поставки артилерійських боєприпасів.

Continue reading...