"Трагедія в серці охопленої війною України": як світ реагує на катастрофу в Броварах

245
0
SHARE

Світ реагує на авіакатастрофу у Броварах та загибель керівника МВС Дениса Монастирського. Що говорять про трагедію політики – у матеріалі РБК-Україна.
Сьогодні, 18 січня в результаті авіакатастрофи в Броварах загинули десятки людей. Серед жертв – керівник МВС Денис Монастирський, його заступник Євген Єнін та держсекретар міністерства Юрій Лобкович. Вони перебували на борту вертольота, який упав поряд із дитячим садком.
Як світ реагує на трагедію в Броварах – у матеріалі РБК-Україна нижче.
Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн висловила співчуття сім’ям загиблих сьогодні у Броварах, президенту Володимиру Зеленському та всій країні. « Трагедія вражає в серце охопленої війною України », – так відреагувала голова ЄК на катастрофу.
Естонія сумує разом із Україною. Про це написала у Twitter прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас.
« Ще одне трагічне нагадування про неймовірно високу ціну, яку платить Україна під час боротьби за свободу проти Росії », – прокоментувала аварію Каллас.
Глава Європейської Ради Шарль Мішель приєднався до слів співчуття та назвав загиблого у катастрофі Дениса Монастирського великим другом Євросоюзу.
Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас наголосив, що міністр внутрішніх справ Денис Монастирський та його заступник Євген Єнін « були чудовими партнерами по співпраці та друзями ».

Continue reading...