Деокупація – лише справа часу: в МЗС України відреагували на вояж Путіна до Криму

90
0
SHARE

Путін приїхав до окупованого Криму 18 березня 2023 – реакція МЗС України. В МЗС наголосили, що звільнення півострова – лише питання часу. Детальніше – читайте в матеріалі Фактів ICTV
У суботу, 18 березня, російський диктатор Володимир Путін прибув із візитом до тимчасово окупованого українського Криму. В Києві вже відреагували на цей незаконний вояж.
Відповідна заява оприлюднена на сайті Міністерства закордонних справ України.
Поїздка диктатора, щодо якого Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт, приурочена до річниці окупації півострова.
В українському МЗС нагадали, що 16 березня виповнилося дев’ять років з дня проведення Росією фейкового “референдуму” в Криму. А 18 березня Кремль оголосив про незаконну анексію півострова. Тоді були підписані так звані “угоди про приєднання Криму до РФ”.
– Повідомляється, що до тимчасово окупованого Криму сьогодні приїхав президент РФ Володимир Путін, який розшукується міжнародним правосуддям за скоєння воєнних злочинів.
Уже дев’ять років поспіль Кримський півострів потерпає від злочинного режиму Кремля, який перетворив його на військовий форпост, зону несвободи та утисків, агресії та терору проти всього і всіх, хто знайшов у собі сміливість чинити опір та відстоювати свої демократичні права та цінності, – наголосили в міністерстві.

Continue reading...