До Києва прибуде прем'єр Японії Фуміо Кісіда (онлайн) – DW – 21.03.2023

102
0
SHARE

Прем’єр Японії Фуміо Кісіда прибуде у вівторок до Києва з неоголошеним раніше візитом. Він, зокрема, планує зустрітися з Володимиром Зеленським. Новини дня.
Війна Росії проти України – новини вівторка, 21 березня (оновлюється).
++08.56++
За минулу добу російські окупанти обстрілювали населені пункти Херсонської області 66 разів, унаслідок цього одна людина загинула, сімох поранено, серед них дитина, повідомляє обласна військова адміністрація. « За інформацією Херсонської ОВА, російські загарбники 66 разів атакували мирні населені пункти Херсона. Випустили 393 снаряди з мінометів, РСЗВ, артилерії, танків, дронів, авіації, СПГ і АГС », – ідеться в повідомленні. Окупанти тричі обстріляли житлові квартали Херсона. У результаті пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки.
++08.39++
Зміцнення та розвиток відносин з Росією є « стратегічним вибором Китаю », заявив лідер КНР Сі Цзіньпін під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. « Курс Китаю на зміцнення стратегічної взаємодії з Росією є непорушним », – передає позицію голови держави МЗС КНР. Міністерство також зазначає, що обидві країни « виступають за багатополярність миру та демократизацію міжнародних відносин ».
Також під час зустрічі з Путіним Сі наголосив, що його країна готова « продовжувати конструктивну роль » у політичному врегулюванні війни РФ проти України. « У нещодавно опублікованій « Позиції Китаю щодо політичного врегулювання української кризи » підтверджено необхідність політичного врегулювання та відмови від мислення « холодної війни » та односторонніх санкцій », – йдеться у повідомленні МЗС. У відомстві додали, що сторони « провели ґрунтовний обмін думками щодо українського питання », а Путін запевнив, що РФ « завжди відкрита для переговорного процесу » та « з повагою ставиться до конструктивної ролі Китаю ».

Continue reading...