Загальний темп наступу росіян знизився, у Бахмуті наближається кульмінація: аналіз ISW

69
0
SHARE

Array
Ситуація у Бахмуті все ще дуже напружена. Попри це, аналітики зауважили, що загальний темп операцій російського війська знизився. Розповідаємо далі, що про це свідчить.
У свіжому звіті Інституту з вивчення війни зауважили, що про зниження темпу можна говорити у порівнянні з попередніми тижнями. Посилаються аналітики на речника українського об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, полковника Олексія Дмитрашківського.Кількість атак скоротилася
Він 15 березня заявив, що наступальні дії за останній тиждень скоротилися. Якщо раніше ворог здійснював по 90 – 100 наземних атак на день, то тепер 20 – 29.
За словами Дмитрашківського, ворог дещо втратив наступальний потенціал. Причиною цього стали шалені втрати як серед живої сили, так і техніки. В Інституті зауважують, що заяви речника узгоджуються з загальними спостереженнями аналітиків.
Укладачі звіту додали, що російська наступальна операція у Луганській області, ймовірно, наближається до своєї кульмінації. Щоправда, якщо вона вже не завершилася, припускають вони. І це попри те, що ворог перекинув більшість елементів щонайменше трьох дивізій на лінію Сватове – Кремінна.

Continue reading...