«Цікаві теорії» – у Зеленського прокоментували дані про підрив Nord Stream «проукраїнськими групами»

138
0
SHARE

Наприкінці вересня 2022 року було пошкоджено три з чотирьох ниток газопроводів «Північний потік-1» та «Північний потік-2», неушкодженою залишилася одна з труб «Північного потоку-2». Цей газопровід не було запущено в експлуатацію: через вторгнення Росії в Україну на нього накладено санкції
Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував появу в західній пресі даних про імовірну причетність «проукраїнських груп» до підриву газопроводів «Північний потік», яким газ постачався з Росії до Німеччини.
«Хоча я люблю колекціонувати цікаві конспірологічні теорії про український уряд, мушу зазначити: Україна не має стосунку до казусу в Балтійському морі та не має інформації щодо «проукраїнських груп із підриву». Що сталося з «Північними потоками»? «Вони затонули», як кажуть у самій РФ…» – написав чиновник у твітері.
Раніше 7 березня видання The New York Times із посиланням на неназваних американських офіційних осіб повідомило: нові дані розвідки свідчать про те, що проукраїнська група здійснила напад на газопроводи Nord Stream минулого року.

Continue reading...