Росіяни безуспішно намагались оточити ЗСУ в Мар'їнці: карти боїв від ISW

143
0
SHARE

Карти ISW за 20 квітня – росіяни безуспішно намагались оточити ЗСУ в Мар’їнці
Росіяни безуспішно намагались оточити Збройні сили України в Мар’їнці, а також продовжують посилювати оборону в Запорізькій області.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).
20 квітня російські війська продовжували обмежені наземні атаки в районі Кремінної. У Генштабі України повідомили, що російські війська намагалися покращити свої тактичні позиції в районі Кремінної та вели безуспішні наступальні дії біля південних околиць Кремінної та поблизу Григорівки (11 км на південь від Кремінної).
Українські джерела повідомляли про бої біля Білогорівки (12 км на південь від Кремінної) і про те, що поблизу населеного пункту діє чеченський спецназ « Ахмат ». Відомий російський військовий блогер стверджував, що попередні заяви Росії про те, що українські війська відступили від Спірного (13 км на південь від Білогорівки), були передчасними і що українські війська досі контролюють населений пункт станом на 20 квітня.
Інший російський « воєнкор » стверджував, що російські війська здійснили невдалі наземні атаки в напрямку Торського (15 км на захід від Кремінної), Тернів (17 км на північний захід від Кремінної) та Невського (17 км на північний захід від Кремінної).
Російські джерела стверджували, що українські сили продовжували розвідку на північний захід від Сватового. Міністерство оборони Росії (МО) стверджувало, що російські війська відбили три українські диверсійно-розвідувальні групи поблизу Тимівки Харківської області (32 км на північний захід від Сватового) та Андріївки Луганської області (15 км на захід від Сватового).
20 квітня російські війська продовжили штурм Бахмута та його околиць. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили 22 російські атаки на бахмутському напрямку – зокрема у місті Бахмут та в районі села Хромове (2 км на північний захід від Бахмута).
Пов’язаний із Кремлем військовий блогер стверджував, що російські звичайні сили намагалися просунутися до Ступочок (приблизно 14 км на південний захід від Бахмута), тоді як сили групи « Вагнера » продовжували атакувати українські сили з центральної, південної та північної частин Бахмута.
Російське джерело стверджує, що війська « Вагнера » змінюють напрямок головного удару на Бахмут і посилюють зусилля для просування до траси O0506, яка проходить через Хромове до Бахмута.

Continue reading...