Україна планувала атаки на російські війська у Сирії – ЗМІ

133
0
SHARE

Витік секретних документів США свідчить про те, що Головне управління розвідки МО України готувало удари по російських військах і найманцях ПВК Вагнер в Сирії за участю курдських формувань, однак у грудні Володимир Зеленський наказав зупинити планування операції.
Витік секретних документів США свідчить про те, що Головне управління розвідки МО України готувало удари по російських військах і найманцях ПВК « Вагнер » в Сирії за участю курдських формувань, однак у грудні Володимир Зеленський наказав зупинити планування операції.
Джерело: The Washington Post
Деталі: За даними WP, метою відкриття нового поля бою за тисячі кілометрів від України мало бути завдання російській армії та групі « Вагнера », яка активно діє в Сирії, витрат і втрат, що, ймовірно, змусило б Москву передислокувати свої ресурси з України.
Згідно з документами, які потрапили у мережу, у грудні Володимир Зеленський наказав зупинити планування. На основі розвідувальних даних, зібраних станом на 23 січня, у документах детально викладено, як відбувалося планування і як така операція може відбутися, якщо Україна відновить її, пише видання.
Як повідомляє WP, у документі з грифом HCS-P, що означає отримання певної інформації від людей, детально описано, як офіцери Головного управління розвідки МОУ могли планувати атаки на російські сили у Сирії. Відзначається, що начальник ГУР Кирило Буданов відмовився від коментарів.
У документах зазначено, що українські військові розвідники віддавали перевагу завданню ударів по російських силах за допомогою безпілотних літальних апаратів. Вони планували починати « з малого » або ж обмежити свої удари лише по « вагнерівцях ».
Українські офіцери, пише видання, розглядали можливість підготовки бійців Сирійських демократичних сил (SDF), військових сил контрольованого курдами автономного північного сходу Сирії, для завдання ударів по російських цілях і проведення « невизначених заходів « прямої дії » разом з атаками з БпЛА ».

Continue reading...