"Зернову угоду" продовжили до 18 липня

155
0
SHARE

Сторони погодили продовження « зернової угоди » ще на 60 днів. Росія погрожувала вийти з неї в разі збереження обмежень на експорт її зерна та добрив.
Чорноморську зернову ініціативу (« зернову угоду »), покликану гарантувати безпечне транспортування Чорним морем аграрної продукції з України в умовах війни, розв’язаної Росією, продовжили на два місяці. Про це у середу, 17 травня, повідомив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.
« Зусиллями нашої країни, підтримкою наших російських друзів, внеском наших українських друзів було вирішено продовжити Чорноморську зернову угоду ще на два місяці », – цитує його агенція AFP.
Цю інформацію підтвердив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков. « Зернову угоду розблоковано, вона продовжить свою дію до 18 липня. Світ продовжить отримувати українську продукцію завдяки зусиллям наших партнерів по угоді – Туреччині та ООН. Ми вдячні партнерам за непохитну та цілеспрямовану позицію в тому, що угода має працювати надалі та на умовах, які підписали всі сторони », – написав він у Facebook.

Continue reading...