ЗСУ перехопили ініціативу під Бахмутом: карти боїв від ISW

110
0
SHARE

Карти ISW за 27 травня – ЗСУ контрнаступають під Бахмутом
Російські війська продовжували обмежені наступальні операції на північний схід від Куп’янська та вздовж лінії Сватове-Кремінна 26 травня. Геолокаційні кадри, опубліковані 25 травня, показують, що російські війська, ймовірно, незначно просувалися на північ від Новоселівського (16 км на північний захід від Сватового).
У Генштабі України повідомили, що 26 травня російські війська провели безуспішні наступальні дії поблизу Масютівки Харківської області (13 км на північний схід від Куп’янська) та Білогорівки Луганської області (12 км на південь від Кремінної).
Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що російські війська намагаються захопити позиції на куп’янському напрямку для подальших наступальних дій. Маляр також заявила, що російські війська провели 24-годинну тактичну паузу в районі Кремінної.
Російський військовий блогер стверджував, що російські війська вели наступальні операції вздовж східного берега річки Жеребець в районі Кремінної та на південь від Кремінної в районі Серебрянського лісу.
Голова Сєвєродонецької військової адміністрації України Олександр Стрюк заявив, що російські війська все ще зберігають велику військову присутність у районі Сєвєродонецька. Стрюк додав, що російські війська не відволікають свої підрозділи в Луганській області для посилення російсько-українського міжнародного кордону після рейду проукраїнської Росії в Бєлгородській області.
Продовження успішних обмежених українських контратак на флангах Бахмута може ускладнити російську операцію надання допомоги на місці в Бахмуті.
Російські « воєнкори » стверджують, що українські сили провели успішні контратаки поблизу Оріхово-Василівки (11 км на північний захід від Бахмута) та Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута). Відомий « воєнкор » стверджував, що українські контратаки поблизу Оріхово-Василівки призвели до того, що підрозділи приватної військової компанії « Ветерани » відступили до кілометра від своїх позицій у цьому районі.
Військові блогери стверджували, що українські сили захопили височини вздовж траси Е40 (Бахмут – Слов’янськ) поблизу Оріхово-Василівки і що в цьому районі тривають бої.

Continue reading...