Залужний: Відступ "вагнерівців" не послабив позиції Росії

155
0
SHARE

« Вагнерівців » немає на лінії зіткнення, але це не вплинуло на оборонні позиції армії РФ, сказав в інтерв’ю The Washington Post головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Він прокоментував і контрнаступ, і потребу у F-16.
Помітних змін на полі бою під час та після невдалої спроби збройного заколоту в Росії з боку приватної військової компанії (ПВК) « Вагнер » не відбулося. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Валерій Залужний в інтерв’ю The Washington Post, основні тези якого опубліковані у п’ятницю, 30 червня.
« Ми не відчули, що їхній (РФ – Ред.) захист десь ослаб або щось подібне », – сказав він. При цьому Залужний зазначив, що підрозділи ПВК « Вагнер » більше не присутні на лінії зіткнення. Ватажок ПВК « Вагнер » Євген Пригожин і частина найманців перебралися до Білорусі, що викликало занепокоєння щодо новлої загрози нападу з північного кордону України, зазначає видання. Залужний не прокоментував наскільки ці ризики високі, але зазначив, що Україна готова до будь-яких сценаріїв. « У мене багато острахів, і « Вагнер » серед них. Але вони не єдині. Якщо ми зараз почнемо про це говорити, у мене голова закрутиться. …Наше завдання – підготуватися до найгірших і найвірогідніших сценаріїв », – наголосив він.

Continue reading...