Знайти крайнього. Як влада в Києві намагається "призначити" винуватця за зачинене укриття

122
0
SHARE

Два тижні тому КМВА і представники КМДА провели показову перевірку укриттів на лівому березі столиці. Обіцяли остаточно закрити питання з закритими сховищами в Києві. Сьогоднішня трагедія показала, що…
Два тижні тому КМВА і представники КМДА провели показову перевірку укриттів на лівому березі столиці. Обіцяли остаточно закрити питання з закритими сховищами в Києві. Сьогоднішня трагедія показала, що далі гучних заяв справа не пішла.
У ніч з 31 травня на 1 червня Росія в черговий раз атакувала ракетами « Іскандер » українську столицю. Пресцентр Повітряних сил ЗСУ повідомив, що 10 з 10 з них збили сили ППО, але уламки боєприпасів упали в Дніпровському і Деснянському районах Києва. Через це в зоні ураження опинились мешканці міста, які не змогли потрапити в зачинене укриття дитячої поліклініки у Деснянському районі. Троє людей — 33-річна жінка, а також 34-річна мати з 9-річною донькою — загинули, ще 16 людей постраждали.
За словами чоловіка жінки, що загинула, під час повітряної тривоги люди прийшли до сховища в медзакладі, але двері були зачинені. В той час, коли чоловік побіг шукати охоронця, якраз впали уламки ракети, що й спричинило трагедію.
На місце події виїхав мер міста Віталій Кличко, але на себе відповідальності він брати не став. За його словами, забезпечити роботу укриття мав голова медустанови. При цьому контролювати питання зі сховищами в столиці, за його словами, повинні голови районних державних адміністрацій. Яка зона відповідальності безпосередньо у КМДА та чому мерія за півтора року війни так і не змогла налагодити роботу укриттів в столиці, Кличко чомусь не згадував.

Continue reading...