Перші підсумки 13-го Рамштайну: сотні ракет і навчання пілотів на F-16

105
0
SHARE

Союзники України виділили сотні ракет ППО для систем наземного базування
На зустрічі лунали заяви, що Україну чекає важка битва, але Київ все одно переможе
У Брюсселі закінчилося 13-те засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі « Рамштайну ». Вже відомі перші результати зустрічі — союзники посилять українську ППО та обговорювали навчання українських пілотів на західних винищувачах. На підсумковій пресконференції глава Пентагону Ллойд Остін оголосив про нові мільярдні внески країн-донорів: США, Канади, Великої Британії, Данії, Нідерландів, Італії, Норвегії та Німеччини.
Яку зброю надають Україні та які важливі заяви там лунали:
На « Рамштайні » говорили про прогрес у « коаліції винищувачів F-16 ». Зокрема, мова йшла про тренування українських пілотів, яке є частиною допомоги. Нідерланди та Данія повідомили про прогрес у планах підготовки українських пілотів на F-16.
Міністр оборони Олексій Резніков після засідання повідомив, що отримав зобов’язання від союзників про старт навчань, передає « Європейська правда »:
« Сьогодні я чув дуже важливі новини про так звану « пташину коаліцію » чи « коаліцію винищувачів »… Сьогодні ми отримали зобов’язання від наших партнерів, що навчання почнуться, і що ми разом вибудуємо конструкцію цього консорціуму винищувачів », – сказав міністр.
Навчання почнуть спершу на винищувачах F-16, цей тренувальний процес очолять Нідерланди та Данія. Згодом, за його словами, приєднаються інші країни.

Continue reading...