"Веземо додому нові безпекові гарантії": G7 підписала декларацію про підтримку України

165
0
SHARE

Array
Країни « Великої сімки » 12 липня підписали декларацію про підтримку нашої держави. Зокрема, мовиться про допомогу у євроатлантичній інтеграції України до Альянсу.
« Велика сімка » домовилася забезпечити нашу державу всім необхідним у воєнному протистоянні з Росією. Крім того, G7 також домовилися забезпечити Україну « гарантіями безпеки ».G7 підписали спільну декларацію по Україні
Члени « Великої сімки » 12 липня підписали спільну декларацію, в якій викладено довгострокову безпекову та економічну підтримку, яку вони планують надати Україні після вторгнення Росії. Крім цього, G7 також пообіцяли створити « програму реформ », яка допоможе Україні « на її шляху до євроатлантичної інтеграції ».
Зокрема, у декларації зазначили, що G7 здійснюватиме таку підтримку:
Забезпечення стійких сил, здатних захистити Україну і стримати російську агресію в майбутньому;
Зміцнення економічної стабільності та стійкості України, в тому числі шляхом реконструкції та відновлення;
Створення умов сприятливих для економічного процвітання України, включаючи її енергетичну безпеку;
Надання технічної та фінансової підтримки для задоволення невідкладних потреб України, що виникли внаслідок російської війни;
Надання Україні можливостей продовжувати реалізацію ефективного порядку денного реформ, необхідний для просування до її євроатлантичних прагнень.
У декларації також визнається необхідність створення міжнародного механізму відшкодування збитків, які спричинила для нашої країни Росія.

Continue reading...