Війна в Україні: оперативна інформація на ранок 22 липня

124
0
SHARE

Сьогодні вночі рф знову завдала ракетно-авіаційного удару. Минулої доби: окупанти завдали 16 ракетних ударів; на сході відбулось понад 40 бойових зіткнень; Сили.
Сьогодні вночі рф знову завдала ракетно-авіаційного удару. Минулої доби: окупанти завдали 16 ракетних ударів; на сході відбулось понад 40 бойових зіткнень; Сили оборони продовжують наступ, знищили 11 розвідувальних БпЛА ОТР, уразили 16 районів зосередження та інші цілі противника.
Про це повідомили в Генштабі ЗСУ в своїй оперативній інформації станом на 06.00 22.07.2023 — розпочалася 514 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.Російський терор
Сьогодні вночі російська федерація знову завдала ракетно-авіаційного удару по Україні. Інформація наразі уточнюється.
Протягом минулої доби противник завдав 16 ракетних, понад 20 авіаційних ударів та здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед дітей та дорослого цивільного населення, руйнувань та пошкоджень зазнали пункти зберігання зерна на півдні України, промислові об’єкти, знищено та пошкоджено понад 70 цивільних житлових будинків та інша інфраструктура.
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.Ситуація на фронті
Противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом минулої доби відбулось понад 40 бойових зіткнень.
По окремих напрямках:
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.
На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема, постаждали Гончарівське Чернігівської області; Стукалівка, Біловоди, Степне, Морозова Долина Сумської області та Гатище, Вовчанські Хутори, Бочкове, Кругле і Бударки на Харківщині.
На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Куп’янськ, Новоосинове та Синьківка Харківської області.
На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Надії, Макіївки, Невського Луганської області та Серебрянського лісу і Діброви на Донеччині. Завдав авіаційних ударів в районах Серебрянського лісу, Спірногт та Діброви Донецької області.

Continue reading...