Держави НАТО "несамовито" готують рішення про гарантії для України до Вільнюса – Politico

100
0
SHARE

Невелика група держав НАТО веде несамовиті переговори в останню хвилину з метою завершити роботу над декларацією про гарантії безпеки для України напередодні саміту НАТО в Литві 11-12 липня.
Невелика група держав НАТО веде « несамовиті переговори в останню хвилину » з метою завершити роботу над декларацією про гарантії безпеки для України напередодні саміту НАТО в Литві 11-12 липня.
Про це виданню Politico повідомили чотири посадовці, знайомі з ходом переговорів, пише « Європейська правда ».
США, Велика Британія, Франція і Німеччина вже кілька тижнів обговорюють це питання з Києвом, пише видання. Вони також звернулися до інших союзників по НАТО, ЄС і G7.
Ідея полягає в тому, щоб створити « парасольку » для країн, які готові надавати Україні постійну військову допомогу, навіть якщо деталі будуть відрізнятися залежно від країни.
Ці зусилля є частиною ширших переговорів у НАТО і між кількома групами країн про те, як західні союзники повинні демонструвати довгострокову підтримку України.
Таким чином, найбільші держави Альянсу працюють над тим, щоб визначити, які проміжні зобов’язання у сфері безпеки вони можуть надати Україні на цей час. 
Однак ця думка не є універсальною: країни на східному фланзі НАТО наполягають на тому, щоб Україна отримала швидший шлях до членства в Альянсі, навіть незважаючи на те, що бойові дії продовжуються.

Continue reading...